چگونه به راهیابی «یاقوت سرخ» سمنان تا بازار اروپا کمک کنیم

نبود صنایع‌ تبدیلی، فرآوری و سردخانه تخصصی، ترمزی در مسیر تجاری‌سازی انار سمنان و عامل گمنامی این مقام‌دار بی‌ادعاست که با وجود داشتن رتبه نخست کشور در شاخص عملکرد در واحد سطح و رتبه پنجم میزان تولید، در راهیابی به بازارهای صادراتی اروپا نیازمند زمینه‌سازی است.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز، هفتم آبان «روز ملی انار» فرصتی غنیمت برای توجه بیش از پیش به این میوه پرطرف‌دار صادراتی و مفید برای سلامتی است.

طبق گزارش‌های موجود، ایران سومین تولیدکننده انار جهان محسوب می شود و براساس برخی گزارش‌ها، ایران بعد از هند و چین، مهمترین تولیدکننده انار در دنیاست؛ به طوری که هند با بیش از سه میلیون تن و چین بیش از ۱.۷ میلیون تن رتبه های اول و دوم را به خود اختصاص داده بودند، اما ایران از نظر سرانه تولید، رتبه نخست دنیا و سمنان رتبه نخست در کشور را دارد.

مساله وجود واسطه‌ها و سود چندبرابری آنها نسبت به کشاورزان

انار یکی از محصول‌های باغی مقاوم به تنش آب و هوایی و سازگار با اقلیم استان سمنان محسوب می‌شود که دارای کیفیت و مرغوبیت بالایی است، اما به دلیل معرفی نشدن آن در کشور، انار این استان توسط واسطه‌ها خریداری و به قیمت چندبرابر به نام دیگر مناطق کشور فروخته می‌شود.

وسعت باغ‌های انار استان سمنان حدود پنج هزار هکتار شامل یک‌هزار و ۴۰۰ هکتار نهال و سه‌هزار و ۶۰۰ هکتار بارور است و توسعه کشت این محصول به عنوان الگوی کشت باغی که در آب و هوای سمنان امتحان خود را به خوبی پس داده است، به حمایت نیاز دارد.

کشورهای اروپایی و عربی خواهان انار ایران هستند و با تقویت زیرساخت‌های فرآوری و بسته‌بندی می‌توان سهم انار صادراتی و ارزآوری آن به کشور را افزایش داد.

محصول یک‌هزار تنی انار امسال

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: برداشت بیش از ۱۰۰ هزار تن‌ انار از باغ های این استان و صادرات بیش از یک‌هزار تن در سال ۱۴۰۳ پیش‌‍‌بینی می‌شود.

مهدی قراییان افزود: انار محصول تمام شهرستان‌های استان سمنان است، اما شهرهای درجزین با رقم‌ انار سفید و قرمز، گرمسار با رقم‌ گلوباریک، آرادان با رقم‌ محمودآباد و سمنان با رقم ساوه و گلوباریک، اقتصادی‌ترین باغ‌های انار استان را دارند.

وی ادامه داد: میزان برداشت انار در هر یک هکتار باغ‌های این استان ۲۲ تن است که از این لحاظ در جایگاه نخست کشور قرار دارد.

نبود سردخانه، مانع اصلی برای صادرات انار

وی اضافه کرد: نبود سردخانه تخصصی از جمله موانع توسعه صادرات انار سمنان محسوب می‌شود که اکنون سردخانه‌ای در شهرستان سرخه ساخته شد و در دست تجهیز است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: بازارهای خلیج فارس مشتاق انار دانه‌شده هستند و اگر سردخانه تخصصی و صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان فعال شود، می‌توان انار سمنان را با قیمت مناسب در این بازارها عرضه کرد.

قراییان اضافه کرد: اکنون مقدار زیادی از انار باکیفیت سمنان به واسطه شرکت‌های صادراتی از استان‌های دیگر و به نام منطقه‌ای دیگر صادرات می‌شود که این موضوع مانع تجاری‌سازی و معرفی انار سمنان در بازارهای جهانی است.

وی تاکید کرد: توسعه سردخانه‌های تخصصی، واحدهای فرآوری در زمینه سورتینگ و تولید محصولات مختلف از انار از جمله رب انار، لازمه راهیابی به بازارهای جهانی و برندسازی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: آب‌انار و رب انار از محصولات جانبی این میوه به شمار می‌رود که اکنون این تولیدات در استان به روش سنتی تولید می‌شود.

انار میوه‌ای پرخاصیت، ناب و خوشرنگ دارای خواص آنتی اکسیدانی و منبع خوبی از انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین A C و E و اسید فولیک به شمار می‌رود که برای درمان و بهبود مشکلات گوارشی، سرطان، مراقبت از دندان‌ها، التهاب مفاصل، کم خونی و دیابت مفید است. مصرف منظم انار یا آب آن موجب تنظیم گردش خون و کاهش خطر حملات و سکته قلبی و جلوگیری از لخته شدن خون می‌شود.

از میوه انار می‌توان آب انار، رب، لواشک و مربای انار تهیه کرد و از پوستش برای تهیه رنگ‌های سنتی، دباغی کردن پوست و از گل انار برای برخی مصارف دیگر استفاده کرد و همچنین جوشانده انار حاصل از جوشاندن پوست انار در آب، برای برطرف کردن برخی از بیماری‌های گوارشی و گلودرد مفید است و در زمره یک داروی گیاهی به شمار می‌رود.

کد خبر 77022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 14 =